Pages

21 February 2011

LED workshops Green Key hotels

Op donderdag 10 februari vond in het Dierenpark Amersfoort de uitreiking van de Green Key certificaten van de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit plaats.

De aangescherpte eisen voor verlichting door Green Key maakte dat er veel belangstelling was voor de mogelijkheden van LED verlichting. LED Lease verzorgde dan ook twee workshops voor meer dan 80 deelnemers uit de hospitality sector.

Vertegenwoordigers van grote hotelketens, kleinere hotels en congrescentra deelden hun ervaringen met LED, leerden bij over de technologie en berekenden de besparingen die met duurzame verlichting gerealiseerd kunnen worden.

LED Lease ontving meerdere analyse aanvragen naar aanleiding van de workshops. Wij zullen voor deze geïnteresseerde partijen de kostenbesparingen inzichtelijk maken én hen helpen aan de eisen van Green Key te voldoen.

LED Lease adviseert in Dubai over LED-lampen

Een initiatief voor energiezuinige producten in Dubai wordt door LED Lease geadviseerd over LED-lampen. Directeuren Gijs de Rooij en Bas van der Giessen bezochten het woestijnstaatje om de mogelijkheden in kaart te brengen. Die zijn niet gering: de Emiraten horen tot de landen met het hoogste energieverbruik per hoofd.

Het bestaan van dit initiatief toont aan dat ook Dubai klaar is om een zuiniger koers te gaan varen. Dat LED Lease hiervoor wordt benaderd, illustreert de groeiende internationale behoefte aan LED-deskundigheid. Zelf bedienen we liever de Nederlandse markt, maar voor het delen van onze kennis vliegen we graag naar het Midden-Oosten.

De Balie gaat over op LED-lampen

Theater- en debatcentrum De Balie in Amsterdam heeft het LED-licht gezien. Voortaan zijn alleen de debatten verhit en niet de lampen.

De Balie least de lampen van LED Lease. Alle lampen in centrale delen zijn vervangen.Omdat De Balie ook een café-restaurant is, moest er goed op de lichtkwaliteit gelet worden. Niet alleen de kleur en de hoeveelheid licht, maar ook de kleurweergave is van belang. Zo voorkomt LED Lease dat de spaghetti groen is. Uit een steekproef van de frequente bezoekers van het centrum is gebleken dat zij de overgang niet opgemerkt hebben en er geen enkele afbreuk is gedaan aan de gezellige warme sfeer.