Pages

17 December 2013

LED Lease maakt sourcing trip

De Hong Kong International Lighting Fair. Wow. Niet omdat er zoveel licht is (dat overigens ook, kerst in New York verbleekt erbij) maar met name omdat er zoveel mogelijkheden zijn om ‘iets’ met licht te doen. Geloof me, totdat je zo'n beurs betreedt, kun je je daar haast geen voorstelling van maken. Verblindende kristallen kroonluchters in de vorm van een zalmkleurige wenteltrap. Zwevende lampen, minuscule onderdelen die weer een minuscuul onderdeel van een minuscuul ledje vormen. En rondom hetgeen dat op velen, waaronder mijzelf, overkomt als een miniatuur Droste-effect in ledland, staan tientallen mensen met grote ogen te kijken.

Het meest verwonderden de namen en leuzen van de honderden stands. Het motto 'Less is more' viert in Hong Kong geen hoogtijdagen. Eerder, 'More is more'. Een paar voorbeelden:

Lighting the led industry from within the hearts
First – No 1 lighting company
Led us to light up the world and make a better green life together
Hopefull fortune development Limited

Na de lichtbeurs brachten we een bezoekje aan de fabrieken in MaleisiĆ« voor een inspectie. We bespraken hier productinnovaties en nieuwe varianten van lijn- en parkeerlampen. 




Inmiddels zijn we terug op kantoor. Allemaal weer wat wijzer. Daarmee nog zekerder over het afgeven van onvoorwaardelijke bespaargaranties. En niet alleen led-, maar ook nog eens zonverlicht de kerstmaand in. Wat wil een mens nog meer.